Samen Spelen is de basis van inclusie

Nieuws

touwen met lussen hangen tussen bomen. Twee kinderen klimmen in de touwen

SpelenMaaR presenteert: Training speelaanleidingen knopen.

SamenspeeluitjesGGAB_33 (1)

Samenspeel avonturen met de Picoo: Als er zombies op je afkomen ga je wel rennen!

20240221_152758

Te leuk, SpelenMaaR vakantiebouwen bij speeltuin Tuindorp

Projecten

IMG_20200925_104254963_HDR

Samenspeel advies gemeente Amersfoort

IMG_2724 (2)

Coaching en advies samenspeelcultuur vernieuwing speeltuin de Leuke Linde – Arnhem

Afbeelding2

Kenniscafé SWV Rijn en Gelderse vallei; Het schoolplein als motor voor inclusie

Mijn naam is Ilse van der Put, al meer dan 12 jaar werk ik aan Inclusive play  met een focus op kinderen met een handicap in Nederland en andere landen. Toen ik begon als Bendeleider van de Speeltuinbende was er nog geen Nederlands woord voor "Inclusief Play". Met de Speeltuinbende hebben we  de term "samen spelen" geïntroduceerd. Inmiddels kan ik trots zeggen dat die term is ingeburgerd met als kroon op het werk het SamenSpeelAkkoord.

Ik ben ervan overtuigd dat samen spelen de basis is voor de inclusieve samenleving.  Inclusieve speelplaatsen en activiteiten geven kinderen de kans om elkaar te ontmoeten, elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en vrienden te maken. Zo groeien ze samen op tot volwassenen die het volstrekt gewoon vinden om samen te leven en werken.

Hoewel het recht op spelen voor alle kinderen wordt genoemd in twee VN-verdragen, het VN-verdrag inzake de rechten van het kind (geratificeerd door 196 landen) en het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap (geratificeerd door 173 landen), is samen spelen voor veel kinderen met een handicap nog geen realiteit.

Ik zie er naar uit met je samen te werken aan een meer inclusieve wereld, een wereld waar alle kinderen de kans krijgen samen te spelen. 

IMG_2297